Wat begon bij een droom van een aantal GGD/JGZ hoofden is uiteindelijk uitgelopen tot een evenement van formaat waar onder andere ook het NCJ, Actiz, de 0-4 organisatie en VWS bij aansloten.

Dromen over “gezonde kinderen in 2020”. Dat was het uiteindelijke doel. Met een trendwatcher en panelleden uit het bedrijfsleven eerst maar eens horen hoe ‘zij’ het doen. Om vervolgens in workshops uiteen te gaan en verder te dromen over “ieder kind begeleiden naar zijn/haar top”.

Natuurlijk is het na deze droommeeting niet klaar. Sterker nog, nu begint het pas. 26 mei aanstaande gaan we vervolgstappen zetten en de top drie/vijf van vernieuwingsagenda op basis van de output uit de workshops bepalen. En voor elk thema wordt een eigen werkgroep geformeerd die het tot een succes gaat brengen. Het hoe en wat, inclusief de hulp die hierbij van iedereen nodig is, horen jullie nog.

Tenslotte eindig ik nog met een quote van één van de panelleden, Jacqueline Santbergen van Humanitas. Zij bedankte mij en stuurde daarbij het volgende:

Ik heb genoten en me laten verrassen door nieuwe inzichten, die ik meteen maar in de praktijk heb gebracht vandaag! De “zorg” is een wonderlijke wereld en organiseert graag “van zich af”. Niets menselijks is ons vreemd. We hebben er zelfs een term voor: ontzorgen.

Bent u geïnteresseerd in het hele verslag? Neemt u dan contact met ons op.